Bioflawonoidy

Bioflawonoidy to naturalnie występujące substancje, które nadają roślinom, a przede wszystkim ich owocom żywe i soczyste zabarwienie. Mają one wiele korzystnych właściwości. Są przydatne w utrzymaniu sprawności i dobrego zdrowia a także zapobiegają wielu chorobom oraz znajdują zastosowanie w ich leczeniu.
Bioflawonoidy stosowane są w przypadku pojawienia się infekcji, przeziębienia i grypy, jak i chorób przewlekłych. Pomocne są w leczeniu miażdżycy i chorób serca, a nawet nowotworów.Najlepiej znane są właściwości antyoksydacyjne bioflawonoidów. Dzięki nim komórki organizmu człowieka chronione są przed szkodliwym działaniem wolnych rodników powstających w organizmach w czasie zachodzących w nich procesów utleniania. Dodatkowo bioflawonoidy chronią i wspomagają w działaniu inne istotne dla zdrowia substancje o własnościach antyoksydacyjnych.

Wyświetlanie jednego wyniku